Cele 15 autobuze electrice care vor întregi parcul TPL s-au scumpit. Primarul Ion Lungu a discutat la Ministerul de Finanțe posibilitatea plății costurilor suplimentare din credit


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, luni, că firma Solaris care trebuie să livreze municipiului Suceava 15 autobuze electrice a solicitat actualizarea prețurilor de vânzare a acestor autobuze.

Lungu a spus că a discutat, luni, la Ministerul Dezvoltării, în legătură cu solicitarea firmei Solaris din Polonia de actualizare a prețurilor celor 15  autobuze care urmează să fie livrate municipiului Suceava în urma licitației organizată de Ministerul Dezvoltării și pe care firma poloneză a câștigat-o.

Primarul a explicat că solicitarea firmei Solaris urmează să fie discutată de Guvern.

„Referitor la  acest lucru am avut discuții și la Ministerul de Finanțe la Comisia de împrumuturi în legătură cu plata din creditul pentru fonduri europene angajat de Primărie a costurilor suplimentare  la autobuze”, a spus primarul.

Ion Lungu a semnat în 14 aprilie 2021 contractul pentru furnizarea unui număr de 15 autobuze electrice și 19 stații de încărcare cu firma Solaris din Polonia, ce a câștigat licitația organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Valoarea contractului semnat atunci a fost de 50.426.627,35 lei inclusiv TVA, iar termenul de  livrare este de 22 luni.

Tot la Ministerul Dezvoltării Ion Lungu a avut discuții în legătură cu suma potențială pe care o va primi municipiul Suceava prin Planul National de Investiții „Anghel Saligny”, respectiv 8 milioane de euro, și că a abordat la Direcția de termoficare din minister și problema sumelor care pot fi alocate în acest an pentru reabilitări de rețele și puncte termice.

El a mai declarat că a purtat discuții la Ministerul Mediului privind programul de casare a autovehiculelor mai vechi de 15 ani și că a fost informat că a fost lansat în consultare Ghidul de finanțare.

La ANRE primarul Ion Lungu a cerut urgentarea eliberării Avizului Energetic la proiectul de reabilitare rețele și puncte termice din Suceava pentru a putea depune documentația completă la Ministerul  Dezvoltării-Direcția termoficare, dosarul fiind pus  pe ordinea de zi a ședinței de marți.

Primarul Sucevei a mai purtat discuții la CNI privind demararea proiectelor contractate de CNI pentru municipalitate, respectiv Sala polivalentă de 5.000 de locuri, Baza sportivă de tip 1 și Creșa mare din Dealul Mănăstirii.

„Au fost discuții eficiente care vor conduce la rezolvarea problemelor enumerate în perioada următoare”, consideră Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de