VIDEO//Un urs, la granița româno-ucraineană întâlnit de grănicerii ucraineni. Animalul a plecat în desiș fără să atace


Intră acum și în grupul de

Un urs care se plimba pe teritoriul Parcului Național Verkhovinsky a fost întâlnit de grănicerii ucraineni aflați în patrulare a anunțat Direcția Regională de Vest a Serviciului de Stat de Frontieră al Ucrainei.

Când a auzit lătratul câinelui grănicerilor ursul s-a ridicat pe labele din spate a văzut de unde vine pericolul și a plecat în desiș.

Publicația cernăuțeană Libertatea Cuvântului îl citează pe Andrii-Taras Başta, cercetător superior la Institutul de Ecologie a Carpaților, care a arătat că cea mai mare populație de urși din Ucraina trăiește în Carpați, care numără 200-300 de exemplare.

 „Ursii au nevoie de un teritoriu mare pentru viaţă. În plus, masculii tineri migrează, uneori la o mie de kilometri. Ei îşi caută pereche şi locuri libere unde să se stabilească”, a spus specialistul.

Sursa video: Direcția Regională de Vest a Serviciului de Stat de Frontieră al Ucrainei.

El a mai spus că de multe ori călătoresc din România în Ucraina în căutare de hrană și locuri noi de așezare și a subliniat că există căi speciale la frontieră pe care urşii le traversează.

„Este foarte posibil ca acest urs să fi migrat peste graniță în căutarea hranei. Acum afinele se coc și urșii le mănâncă. Acest lucru le oferă posibilitatea de a acumula rezerve de grăsime pentru a ierna cu succes”, a mai spus specialistul citat.

El a precizat că oamenii care culeg afine în această perioadă pot întâlni urși într-o vale de munte și nu sunt excluse asemenea incidente, arătând că de obicei ursul fuge de om, dar uneori poate să-l atace.


Intră acum și în grupul de