Se cer explicații și măsuri urgente pentru lipsa de implicare la proiectarea Autostrăzii A 7. Consilierul ministrului Transporturilor, Cătălin Urtoi, spune că a fost mințit de proiectant


Intră acum și în grupul de

Consilierul ministrului Transporturilor în domeniul autostrăzilor din Moldova, Cătălin Urtoi, a solicitat joi, după o nouă vizită în teren, măsuri urgente și explicații din partea firmei care proiectează Autostrada A 7 pe tronsoanele Pașcani-Suceava și Suceava-Siret pentru lipsa de implicare în realizarea documentației.

Urtoi a spus că a participat, joi, la CJ Suceava, on line, la ședința bilunară de progres pe infrastructura rutieră a Moldovei, cu cei de la CNAIR.

După ședință el a plecat pe teren, pe tronsoanele Suceava-Siret și Pașcani-Suceava, pentru a verifica dacă proiectantul Search Corporation și Egis a oferit informații corecte în cadrul ședinței.

Urtoi a menționat că pe teren am constatat că pe Suceava-Siret nu se lucrează cu nici o foreză, ceea ce firma a recunoscut și în ședință, dar că pe tronsonul Pașcani-Suceava se lucra cu o singură foreză, în dreptul localității Roșcani, în condițiile în care la ședință au spus că au trei foreze.

„Am fost mințiți! Am transmis imediat această informație și celor de la CNAIR. Aștept niște explicații și măsuri URGENTE!”, a menționat Cătălin Urtoi.


Intră acum și în grupul de