Guvernul a aprobat deschiderea punctelor de frontieră cu Ucraina de la Vicovu de Sus, Ulma și Racovăț


Intră acum și în grupul de

Guvernul a aprobat în ședința de vineri un memorandum cu tema încheierea unui Acord, prin schimb de note verbale, cu Ucraina, în vederea modificării Acordului, încheiat prin schimb de note verbale, din 31 august 2012 şi respectiv 12 septembrie 2012, privind înfiinţarea punctelor de trecere a frontierei de la Racovăţ – Diakivţi, Vicovu de Sus – Krasnoilsk şi Ulma – Ruska

Potrivit Guvernului, Memorandumul prevede încheierea unui acord, prin schimb de note verbale cu Ucraina, în vederea modificării acordului încheiat în 2012 privind înființarea punctelor de trecere a frontierei de la Racovăț – Diakivtsi, Vicovu de Sus – Krasnoilsk și Ulma – Rusca.

Măsura, care vizează schimbarea regimului de tranzit, este luată în contextul nevoii de fluidizare a traficului, pentru creșterea mobilității mărfurilor şi persoanelor între România și Ucraina.

Astfel, va fi redeschis punctul de trecere a frontierei Vicovul de Sus- Krasnoilsk, într-o primă etapă, pentru traficul ușor, sub 3,5 tone, iar în a doua etapă, fără limită de tonaj, după realizarea unor lucrări suplimentare.

Totodată, punctul de trecere a frontierei Racovăț – Diakivtsi va fi deschis etapizat, într-o primă etapă, pentru persoane, camioane fără încărcătură și cisterne, respectiv pentru trafic general de mărfuri, în a doua etapă. 

Cele doua puncte de trecere a frontierei vor funcționa cu program permanent.

Punctul de trecere a frontierei Ulma – Rusca va funcționa pentru trafic pietonal și rutier, pentru camioane cu încărcătură de până la 3,5 tone, fără marfă, cu program de funcţionare între orele 8.00-20.00.


Intră acum și în grupul de