După maratonul de examinări pentru permisul auto din ultimele două luni decalajul între proba practică și cea teoretică s-a redus la o lună și jumătate. Prefectul Alexandru Moldovan: Au fost examinați aproape 7.900 de candidați


Intră acum și în grupul de

Maratonul de examinări la proba de traseu pentru permisul auto s-a încheiat duminică, după două luni în care comisiile de examinare alcătuite din lucrători din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, la care s-au adăugat examinatori detașați din cadrul altor 17 servicii similare din țară și din București au susținut examinarea pentru categoriile și subcategoriile A, B, C, D pentru un număr de 7872 candidați dintr-un total de 8779 persoane programate.

Un număr de 907 candidați nu au dat curs programării.

Din totalul de 7872 candidați examinați au fost declarate ”Admis” 5466 persoane reprezentând un procent de 69,44%. Reamintim că în decursul întregului an  2021 au fost examinați la proba practică 16.095 de candidați, iar procentul de promovabilitate a fost de 51,07 la sută.

La categoria B+B1+BE au fost admiși 4.326 (66,01%) de candidați din 6.554 candidați examinați, la categoria C+C1+CE: 921 (85,59%) din 1076 candidați examinați, la categoria A+A1+A2+AM: 167 (92,78%) din 180 candidați examinați, iar categoria D+D1+DE+D1E: 52 (83,87%) din 62 candidați examinați

Prefectura Suceava menționează că în funcție de solicitările individuale și de numărul de locuri disponibile, cei 907 candidați care au absentat vor fi reprogramați pentru a susține proba practică.

Potrivit sursei citate, în acest moment, un candidat care a fost declarat admis la proba teoretică se poate înscrie pentru a susține prima dată proba practică (pentru categoriile B, C, D) în a treia decadă a lunii august a.c., examinările pentru categoria A urmând a fi deblocate în momentul în care va fi disponibil un examinator atestat.

Prefectul Alexandru Moldovan a precizat că în cele două luni în care Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava a beneficiat de sprijin consistent prin detașarea examinatorilor de la alte servicii similare din țară, s-a reușit examinarea a circa 7900 de candidați și reducerea timpului de așteptare până la susținerea probei practice la circa o lună și jumătate.

„Țin să aduc mulțumiri domnului chestor Florentin Brăcea și domnului comisar șef Marius Petrache din structura Direcției Generale Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor pentru disponibilitatea și înțelegerea pe care le-au manifestat în rezolvarea, chiar și parțială, a problemei existente la Suceava. În același timp, le mulțumesc tuturor examinatorilor pentru efortul pe care l-au depus pe parcursul celor două luni.

Suntem pe deplin conștienți că mai sunt multe de făcut pentru ca serviciile oferite de structura de permise și înmatriculări din județ să se ridice la nivelul de calitate așteptat de către cetățeni. Problema resursei umane, a numărului de examinatori, rămâne în atenția noastră permanent și sperăm că demersurile pe care le-am întreprins până acum vor da roade.

Solicit tuturor viitorilor candidați răbdare și înțelegere a situației, și îi asigur că în ceea ce ne privește, punem pe primul plan nevoile cetățeanului”, a declarat prefectul.


Intră acum și în grupul de