USV anunță număr record de candidați la cele 11 facultăți. La programele de studiu de licență s-au înscris peste 2900 de candidați, cel mai mare număr din ultimul deceniu


Intră acum și în grupul de

Înscrierile pentru programele de studiu oferite de cele 11 facultăți ale Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (licență – învățământ la zi și la distanță, masterat și conversie profesională), care au început pe 4 iulie 2022, s-au încheiat vineri, 15 iulie, atât pentru candidații cetățeni români, cât și pentru românii de pretutindeni și cetățenii străini, anunță USV.

Potrivit instituției academice sucevene, la programele de studiu de licență, forma de învățământ cu frecvență, s-au înscris peste 2900 de candidați, cel mai mare număr din ultimul deceniu și o creștere procentuală cu mai mult de 10% comparativ cu anul 2021. La rândul lor, programele de licență de la forma de învățământ fără frecvență (ID), au atras alți 236 de candidați. În ceea ce privește studiile de masterat, în sesiunea iulie s-au înscris aproape 740 de candidați.

Perioada înmatriculărilor va începe miercuri, 20 iulie, și va continua până pe 27 iulie (fără zilele de sâmbătă și duminică), urmând ca pe 28 iulie să fie publicate rezultatele finale.

„Indiferent de poziția pe care o ocupă în clasament, candidatul care se înmatriculează are șansa obținerii unui loc bugetat. Acest fapt devine posibil deoarece unii dintre candidații plasați pe un loc superior vor opta pentru pentru alte programe de studiu din USV, eliberând locul atribuit inițial. De asemenea, la anumite programe de studiu, primii 3 studenți înmatriculați cu taxă vor primi, pentru primul an de studiu, bursă de studiu în valoare egală cu taxa de școlarizare pe care ei ar trebui să o plătească”, arată USV.

Universitatea din Suceava a evidențiat și faptul că studenții care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă vor putea trece pe un loc bugetat (fără taxă) grație rezultatelor obținute pe parcursul școlarizării, chiar și în timpul primului an de studiu.

„Menționăm că lista studenților care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obținute în sesiunile de examene”, se mai arată în comunicat.

USV a prezentat și o hartă a provenienței candidaților din sesiunea iulie, unde poate fi observată dinamica înscrierilor, atât la nivel național, cât și regional (Republica Moldova și Ucraina).

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va organiza o nouă sesiune de admitere în luna septembrie, conform următorului calendar:

•             Înscriere și interviu: 5-12 septembrie (fără zilele de sâmbătă și duminică) pentru specializările unde nu există probe, 5-9 septembrie, pentru specializările unde există probe;

•             Probe:   12 septembrie;

•             Afişare rezultate: 13 septembrie;

•             Depunere contestaţii: 14 septembrie, orele 8.00-12.00;

•             Afişare rezultate după contestaţii: 14 septembrie;

•             Înmatriculări/Confirmare loc (confirmarea locului prin depunerea actelor în original  inclusiv pentru români de pretutindeni): 14 – 19 septembrie;

•             Afişare rezultate finale: 20 septembrie.

Informații legate de admiterea la USV, actualizate în timp real, pot fi accesate la adresa www.admitere.usv.ro.


Intră acum și în grupul de