Grănicer ucrainean reținut pentru complicitate cu contrabandiștii. El percepea 40 de euro pentru fiecare bax de țigări de contrabandă trecut în România


Intră acum și în grupul de

Un grănicer ucrainean, inspector al pichetului de grăniceri 31 din regiunea Cernăuți, a fost reținut pentru abuz în serviciu, el fiind acuzat că au ajutat contrabandiștii de țigări să scoată din țară mai multe baxuri cu țigări, transmise Biroul de Investigații de Stat al Ucrainei, citat de Bucpress.eu

Potrivit achetatorilor, grănicerul îi informa pe contrabandiști despre ora și locul deplasării grupurilor mobile ale Serviciului Frontierei de Stat al Ucrainei, iar în acest mod contrabandiștii puteau să transporte, fără riscuri, țigările în România în afara zonelor de control vamal.

Grănicerul este acuzat că primea o din partea contrabandiștilor în suma de 40 de euro pentru fiecare bax cu țigări scos din țară.

Inspectorul de frontieră a fost reținut după ce a fost prins în flagrant când a primit de la contrabandiști suma de 2400 de euro pentru transportul a 60 de baxuri ce conțineau 30.000 de pachete de țigări.


Intră acum și în grupul de