Prima comună suceveană unde locuitorii sunt rugați să consume apă cu cumpătare: Dacă noi nu ne ajutăm între noi, nimeni nu ne va ajuta!


Intră acum și în grupul de

Pe fondul secetei, în mai multe localități din țară furnizarea apei potabile a fost raționalizată.

În județul Suceava nu pare să fie încă o problemă asigurarea apei potabile, dar deja încep semnale pentru un consum moderat.

Astfel, liderul consilierilor PMP din Consiliul Local Ipotești, Gabriel Țabrea, a făcut un apel către locuitori să consume apa potabilă cu cumpătare.

„Suntem o comunitate și trebuie să fim alături unii de ceilalți pentru a putea merge mai departe! Știm că în această perioadă au fost și vor mai fi zile foarte călduroase și fără ploaie! Știm totodată că fiecare familie vrea să folosească apa pentru a-și uda grădina cu straturi sau gazonul.Totodată știm că au fost și probabil vor mai fi după-amiezi și seri în care multe familii din comună vor rămâne fără apă potabilă”, arată Țabrea într-un mesaj public.

El îi roagă pe locuitori să fie cumpătați în ceea ce privește consumul de apă.

„Vă rog din suflet pe toți locuitorii comunei să fim mai cumpătați în consumul de apă în perioada în care nu plouă! Haideți să fim o comunitate unită și să ne pese și de cei de lângă noi! Majoritatea vin după-amiaza de la servici, au nevoie de apă pentru mâncare, pentru baie, pentru copii… Dacă noi nu ne ajutăm între noi, nimeni nu ne va ajuta!”, a transmis Gabriel Țabrea.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat, miercuri, că unele administrații locale vor trebui să impună restricții la utilizarea apei potabile, considerând că este o mare risipă ca cetățenii să ude grădinile cu apă potabilă, „chiar dacă ne pare rău pentru roșii”.


Intră acum și în grupul de