Ministerul Sănătății anunță 118 noi cazuri SARS-CoV-2 în județul Suceava. DSP spune că numărul paturilor Covid din spitalele din județ a crescut la 159


Intră acum și în grupul de

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că în ultimele 24 de ore în județul Suceava au fost confirmate 118 noi infecții SARS-CoV-2 și că rata de infectare în județ este de 0,83 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit Ministerului Sănătății, în spitalele din județ sunt internați 110 pacienți Covid, din care 15 sunt copii. Doi pacienți Covid sunt internați în ATI.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a transmis că întrucât în ultima săptămână se sesizează o creștere a numărului de bolnavi Covid19 internați, spitalele au crescut numarul de paturi, ajung la urmatoarele cifre actuale:

               – Spitalul Județean Suceava –  96 paturi

               – Spitalul Municipal Rădăuți –  24 paturi

               – Spitalul Municipal Fălticeni – 8 paturi

               – Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc –15 paturi

               – Spitalul Orășenesc Gura Humorului – 8 paturi

               – Spitalul de Boli Cronice Siret – 8 paturi

Potrivit DSP Suceava, joi, din totalul de 159 paturi Covid19, sunt disponibile 50 paturi, la nivelul județului.

Totodată, DSP Suceava arată că în scopul evitării producerii de aglomerație care ar îngreuna  activitatea în unitățile de primire urgențe ale spitalelor, funcționează centrele de evaluare, unde trebuie să se prezinte pacienții care au primit rezultat pozitiv la testul Covid și care funcționează la spitalele din Suceava, Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc.

Cele 4 centre de evaluare din județ sunt monitorizate de DSP Suceava privind respectarea programului de funcționare, aprovizionarea cu medicamentele antivirale necesare și numărul pacienților evaluați.

Astfel, în săptămâna 11-17 iulie 2022 au fost evaluați 47 bolnavi care fie au primit tratament ambulatoriu, fie  au fost internați în spital, după caz.

DSP Suceava mai arată că programul acestor centre va fi prelungit dacă situația o va impune.

„Direcția de Sănătate Publică Suceava a dezvoltat o bună colaborare cu unitățile sanitare din județ , acumulând experiența celor doi ani și jumătate de pandemie și continuă această susținută colaborare în noul val de Covid19 care se prefigurează, miza fiind viața și starea de sănătate a populației județului”, a precizat directorul DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad.


Intră acum și în grupul de