Acțiune de amploare a polițiștilor suceveni pentru depistarea în trafic a șoferilor care conduc sub influența alcoolului și substanțelor interzise


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a efectuat, în week-end, o amplă acțiune la nivel județean pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și substanțe interzise.

În această acțiune au fost implicați polițiști din structurile rutiere și de ordine publică, iar echipajele de poliție rutieră cu autospeciale inscripționate și neinscripționate au fost prezente pe drumurile din județ fiind realizate peste 400 de testări cu aparatele etilotest, etilometru și drugtest.

În urma activităților desfășurate polițiștii au suspendat 16 de permise de conducere și au constatat 4 infracțiuni.Totodată, au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale în valoare de 41.110 lei.De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Polițiștii suceveni transmit și recomandări pentru siguranța participanților la trafic:

Nu vă urcaţi sub nici o formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interszise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.    De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Consumul de alcool și drog constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Nu uitați, comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!


Intră acum și în grupul de