Gheorghe Flutur anunță că a semnat primul certificat de urbanism pentru Autostrada Nordului (A14) Suceava-Vatra Dornei-Baia Mare: Va deveni principala cale de comunicație modernă, rapidă, între nordul Moldovei și Ardeal


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur,  a anunțat, marți, semnarea primului certificat de urbanism pentru „Autostrada Nordului” Suceava – Vatra Dornei – Bistrița – Baia Mare.

Potrivit acestuia, este vorba de tronsonul de la limita dintre județul Suceava și județul Bistrița Năsăud, până la  Vatra Dornei, pe o lungime de 21,7 km.

Acest tronson are o lățime totală a platformei drumului de 29,50 m și există deja varianta finală dată de proiectant, urmând și celelalte tronsoane să fie finalizate în perioada următoare, de la Vatra Dornei spre Suceava.

Certificatul de urbanism face trimitere la toate capitole cerute de legislație respectiv stabilirea amplasamentului autostrăzii, a coridorului de expropriere, soluția constructivă (caracteristici tehnice), profil transversal, noduri rutiere, pasaje, viaducte, lucrări de consolidare a versanților, lucrări hidrotehnice, dotare a autostrăzii cu parcări, spații pentru servicii de întreținere, echipamente de iluminat, semnalizări și marcaje, a menționat președintele Flutur.

„Chiar dacă despre această autostradă s-a vorbit puțin în ultima perioadă, reamintim că există o lege specială- Legea nr. 264 din 20 noiembrie 2020- care se referă la finanțarea ei, îmi exprim speranța că va deveni principala cale de comunicație modernă, rapidă, între nordul Moldovei și Ardeal, și care va duce la dezvoltarea județului Suceava și a întregii zone a Moldovei”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de