Viceprimarul Lucian Harșovschi: Parcarea de la Hotel Bucovina ar urma să fie zona principală de încărcare a mașinilor electrice. În municipiu au fost instalate alte noi 14 puncte de încărcare rapidă


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a anunțat, miercuri, că municipalitatea suceveană continuă să dezvolte infrastructura pentru încărcarea mașinilor electrice.

El a arătat că în municipiul Suceava sunt alte 14 puncte de încărcare funcționale care vor fi puse în funcțiune.

„Sunt șapte stații încărcare ultarapide pentru autovehicule electrice. În parcare la Hotel Bucovina au fost amplasate două stații, cu patru puncte de încărcare, pe strada Vasile Alecsandri în zona Cinema Modern, o stație, alte două stații pe strada Universității în zona Patinoarului, pe strada Republicii în spatele magazinului Bucovina o stație, iar pe strada Gheorghe Doja, o altă stație”, a spus viceprimarul.

Lucian Harșovschi a precizat că acestea se adaugă celor 28 de stații, dintre care 14 standard și 14 cu încărcare rapidă, care au fost amplasate prin proiectul cu fonduri elvețiene.

Cele 14 noi puncte de încărcare au fost finanțate prin Administrația Fondului de Mediu, valoarea contractului fiind de 923.455 de lei, din care cofinanțarea locală a fost de 10 la sută.

El a mai arătat că municipalitatea suceveană a mai depus o aplicație în luna martie pentru alte 15 astfel de stații de încărcare rapidă din care patru vor fi amplasate în parcarea Primăriei, trei pe Calea Burdujeni, iar alte opt în parcarea Hotelului Bucovina.

„Estimăm și dorim să facem în parcarea Hotelului Bucovina o zonă exclusivă pentru mașinile electrice, astfel încât acolo să se încarce cât mai multe mașini electrice”, a spus viceprimarul.

El a mai declarat că prin PNRR pe componenta transportului metropolitan este depus un proiect pentru montarea a încă 45 de stații de încărcare în afară de stațiile pentru încărcarea autobuzelor electrice.

„În municipiul Suceava avem în plan foarte multe stații de încărcare, foarte multe beneficii pentru a sprijini încărcarea mașinilor electrice. Scopul nostru este să oferim gratuitate cât putem mai mult”, a spus Harșovschi.

Viceprimarul a amintit că municipalitatea suceveană are în plan să realizeze cu fonduri europene un parc fotovoltaic și să poată să ofere gratuitate pentru încărcarea mașinilor electrice sucevenilor, urmând să se găsească și o soluție pentru cei care nu sunt din municipiul Suceava.

În momentul de față sunt în municipiul Suceava 197 de mașini electrice pentru care au fost emise carduri pentru încărcare și  alte 15 cereri de carduri sunt în așteptare.


Intră acum și în grupul de