Gheorghe Flutur cere primarilor să facă drumuri laterale pentru căruțe pentru evitarea accidentelor: Trebuie să rezolvăm această problemă a siguranței în trafic


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a atenționat, marți, în plenul Consiliului Județean, atât poliția cât și autoritățile locale să adopte măsuri pentru asigurarea siguranței în trafic în condițiile în care în perioada următoare se așteaptă ca pe drumuri să circule mai multe căruțe.

„Suntem pe final de lună iulie. Începe aprovizionarea populației cu lemne de foc pentru iarnă. Aș vrea să pregătim puțin siguranța în trafic de căruțe și să sincronizăm mai ales intersecțiile cu drumurile care ies din pădure, din fond forestier cu drumurile naționale, cu drumurile județene și cu zonele de mare trafic”, a spus Flutur.

El a declarat că trebuie urgent găsite soluții alternative.

„Experiența anilor trecuți arată că am avut foarte multe accidente. Insist foarte mult și să implicăm și autoritățile locale, primarii, să amenajeze drumuri laterale pentru căruțe, pentru recolta din acest an care vine îndată, să rezolvăm această problemă a siguranței în trafic”, a afirmat președintele CJ Suceava.

Totodată, Gheorghe Flutur a atras atenția asupra marcajelor rutiere și a semnelor de circulație.

„E o chestiune care ne privește și pe noi, pe drumurile județene, să o avem în vedere până vine perioada de ceață să avem revizuite traseele”, a spus Flutur.

El a arătat că va trebui cerut și celorlalți administratori de drumuri din județ să procedeze la aplicarea marcajelor și semnelor de circulație.

Flutur a menționat că, în prezent, CNAIR reabilitează mai multe porțiuni de drumuri naționale din județ.


Intră acum și în grupul de