Lucian Harșovschi anunță că se desființează semafoarele de la sensul giratoriu din Burdujeni: Sensul giratoriu va funcționa normal și nu se vor mai face blocaje


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a anunțat, miercuri, că vor fi eliminate semafoarele din sensul giratoriu din cartierul Burdujeni și că trecerile pentru pietoni vor fi mutate și semaforizate.

Harșovschi a spus că sensul giratoriu la intersecția dintre Calea Unirii cu Calea Burdujeni este și cu semaforizare.

„În urma discuțiilor cu cei de la Poliția Rutieră am găsit o soluție și vom lăsa sensul giratoriu ca un sens giratoriu clasic, fără semaforizare și mutăm trecerile de pietoni în exteriorul lui. Una, pe Calea Burdujeni înspre Parcul Copilului, una spre Liceul Industrial nr. 1 și una spre Biserica Sf. Andrei. Aceste treceri de pietoni vor fi semaforizate la buton”, a declarat viceprimarul.

El a arătat că în aceste condiții sensul giratoriu va funcționa normal și nu se vor mai face blocaje așa cum se întâmpla când semaforul trecea pe lumina roșie.

Lucian Harșovschi a mai anunțat că în aceeași zonă, prin același proiect, se reconfigurează și intersecția între Calea Unirii și strada Mircea Damaschin, respectiv Amurgului și se va interzice, pe sensul dinspre Botoșani,  virajul la stânga spre strada Amurgului și se va traversa pe sub pasaj, la fel cum se procedează când se merge la Shopping City Suceava.

„Nu se va mai putea face la stânga. Tot traficul va fi dirijat pe acel pasaj rutier și spun că în luna august aceste lucrări vor fi finalizate”, a declarat viceprimarul.


Intră acum și în grupul de