Definitivat Suceava 2022: 68,4 la sută din profesorii suceveni au promovat examenul. Patru dintre candidați au obținut note de 10


Intră acum și în grupul de

În urma susținerii examenului de definitivat 68,4 la sută dintre candidații înscriși în județul Suceava au reușit să promoveze examenul.

Ministerul Educației a publicat miercuri rezultatele inițiale la proba scrisă a examenului de Definitivare în învățământ .

Potrivit sursei citate, în județul Suceava s-au înregistrat patru note de 10 la proba scrisă a examenului de Definitivat, iar 20 de candidați au avut note cuprinse între 9,5 și 9,99.

O nota de 10 a fost obținută de o candidată la disciplina Educație socială, o altă notă de 10 a fost obținută de o candidată care a susținut proba scrisă la disciplina Confecții textile, o notă de 10 a fost obținută de o candidată la Limba și literatura română și matematică la învățământul primar, iar a patra nota de 10  a fost obținută de o candidată care a susținut proba scrisă la disciplina Biologie.

Promovabilitatea la Examenul Național de Definitivare în învățământ este 68,4 la sută în județul Suceava înainte de soluționarea contestațiilor.

Reamintim că la proba scrisă a examenului de definitivat, din cei 327 de candidați s-au prezentat 309, iar 18 au absentat.

Din cei 309 candidați prezenți au predat lucrările la finalul probei scrise un număr de 291 de candidați, iar 18 s-au retras în timpul examenului.

Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2022, s-a desfășurat miercuri, 20 iulie, începând cu ora 9:00, în centrul de examen Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).

Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 27 și 28 iulie. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.


Intră acum și în grupul de