Probleme cu adopțiile câinilor capturați în Suceava după ce câinii din Ucraina au prioritate. Viceprimarul Lucian Harșovschi spune că se caută soluții și face apel la suceveni să nu mai lase câini pe străzi și să-i ducă la adăpost


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a făcut, miercuri, un apel către suceveni să nu mai abandoneze câini pe străzi și să-i ducă la adăpostul municipalității.

„Unii nu înțeleg că locul câinilor nu este pe stradă. A arunca o coajă de pâine nu te face iubitor de animale”, a spus Harșovschi.

Viceprimarul a făcut un apel atât locuitorilor Sucevei cât și celor din localitățile limitrofe să nu mai lase câinii pe străzile municipiului și să-i ducă în adăpostul din lunca Sucevei.

El a spus că anul acesta au fost capturați de pe străzi 346 de câini din care au fost adoptați 265, iar în adăpost sunt acum 499 de câini.

Potrivit viceprimarului, în cursul anului 2021 au fost capturați în municipiu 653 de câini din care au fost adoptați 594, iar la sfârșitul anului trecut erau în adăpost 412 câini în adăpost.

„Sunt probleme cu adopțiile. Partenerii noștri de la Pro Animals of Tina spun că nu mai reușesc să facă niciun fel de adopții de câini din adăpost pentru că acum se adoptă doar câini din Ucraina. Tot ceea ce înseamnă câini din zona Ucraina sunt adoptați în străinătate și de la noi nu mai adoptăm. Asta nu înseamnă că nu ne facem treaba. Căutăm soluții să fie adoptați. Foarte important este că îi strângem de pe străzi. Fac un apel la toți sucevenii: primim toți câinii în adăpost numai să nu-i mai lase pe străzile municipiului Suceava pentru că noi tot îi strângem și tot apar câini”, a spus viceprimarul.

El a menționat că în adăpostul din lunca Sucevei se fac sterilizări continuu.

„Toți sucevenii care vor să sterilizeze câini indiferent de perioada anului pot să meargă la adăpost și vor avea câinii sterilizați”, a mai declarat Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de