Viceprimarul Lucian Harșovschi: Consiliul Local va decide dacă se mai pune sau nu Roata Panoramică


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat, joi, diminuarea cu 3 milioane de lei a sumei alocate pentru instalarea unei Roți Panoramice și cu un milion de lei a reamenajării sălii de ședință din Primăria Suceava urmând ca sumele de bani să fie folosite pentru alte investiții.

Liderul consilierilor locali PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, arătat că începe să se înțeleagă că banii respectivi au fost alocați „fără cap”, dar a atenționat că între investițiile prevăzute este realizarea unui sens giratoriu la intersecția Căii Unirii cu străzile Traian Vuia și Apeductului care însă, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local din urmă cu cinci ani trebuia făcută de o firmă privată care are o dezvoltare imobiliară în zonă. Cușnir a întrebat atât pe viceprimarul Lucian Harșovschi cât și pe secretarul general al municipiului, Ioan Ciutac, cum se poate ca investiția să fie făcută din bani publici când în HCL era stabilit că dacă firma nu realiza respectivul sens giratoriu trebuia să achite municipalității suma aferentă investiției.

Și consilierul local USR Dan Nechiforel a salutat diminuarea sumelor de bani pentru cele două investiții, insistând că e un început și că soluția corectă este ca de la Roata Panoramică să fie diminuată întreaga sumă întrucât nu este o prioritate pentru suceveni.

Și consilierul local USR Lorena Buburuzan a spus că Roata Panoramică nu este încă o necesitate și că a și propus primarului ca mai întâi să fie închiriată o asemenea roată panoramică pe o perioadă de un an ca să se vadă dacă chiar este o atracție turistică.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a răspuns că va fi o discuție tot în Consiliul Local dacă această Roată Panoramică va fi făcută sau nu.

„Odată ce s-a diminuat suma tot aici (în Consiliul Local, n.r.) se va decide dacă vor fi puși banii sau nu pentru a pune Roata Panoramică. Noi am avut aprobată (investiția, n.r.) în Consiliul Local. Nu a fost nicio ofertă eligibilă. De aceea s-a luat decizia să se diminueze pentru că până la sfârșitul anului nici nu poți cheltui acești bani”, a spus Harșovschi.


Intră acum și în grupul de