Prefectul Alexandru Moldovan vrea să clarifice situația clădirii vechi din Fălticeni pe care s-a urcat activistul Ioan Ilișescu pentru a opri demolarea


Intră acum și în grupul de

Prefectul Alexandru Moldovan a anunțat, joi, că a dispus prin ordin organizarea unei comisii de verificare interinstituționale din care fac parte reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Suceava, Direcției Județene pentru Cultură, Inspectoratului de Poliție județean și ai Inspectoratului Județean în Construcții în vederea verificării situației imobilului din strada Maior Ioan nr. 11 din municipiul Fălticeni, raportat la prevederile imperative ale Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.

Potrivit Prefecturii Suceava, comisia, aflată sub coordonarea subprefectului Cristian Șologon, își va desfășura activitatea în perioada 29.07-02.08.2022, urmând ca rezultatul verificărilor și eventualele măsuri dispuse să fie aduse la cunoștința opiniei publice.

„În același context, având în vedere precizările transmise instituției noastre de către Direcția Județeană pentru Cultură Suceava, prefectul Alexandru Moldovan a solicitat domnului ministru Lucian Romașcanu să dispună trimiterea Corpului de Control al Ministerului Culturii pentru verificarea chestiunilor semnalate”, a menționat sursa citată.

Reamintim că în data de 25 iulie Ioan Ilișescu, președinte al Asociației „Șezătoarea”, observând că unul dintre pereții clădirii în care a funcționat dispensarul uman a fost demolat de o firmă contractată de către Primăria Fălticeni, s-a urcat pe clădire pentru a protesta și a determina autoritatea locală să sisteze procedura demolării,

Situația a fost detensionată după ce Primăria Fălticeni a dispus sistarea lucrărilor de demolare.


Intră acum și în grupul de