Focuri de arma pentru prinderea unui contrabandist langa granita


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii vicoveni au folosit trei focuri de armă pentru a prinde un contrabandist, ce avea asupra sa şase colete cu 12.000 de pachete cu ţigări. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, cms. Ilie Poroch-Seriţan, poliţiştii de frontieră au depistat şi reţinut un cetăţean român care a transportat peste frontiera de stat, 12.000 pachete de ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe „piaţa neagră” de desfacere.

Pentru reţinerea contrabandistului, poliţiştii de frontieră au executat cu armamentul din dotare trei focuri de avertisment în plan vertical. Ţigările în valoare de 60.000 lei au fost reţinute în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

„Astfel, în dimineaţa zilei de 29.10.2010, lucrătorii din cadrul S.P.F. Vicov pe timpul executării unei misiuni specifice, au observat în apropierea frontierei de stat pe teritoriul României, o persoană şi mai multe colete voluminoase care conţineau baxuri cu ţigări. Persoana în cauză a fost somată verbal de poliţiştii de frontieră, însă a ignorat somaţiile şi a încercat să fugă profitând de întuneric şi vegetaţia abundentă. Poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase 3 focuri de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea lui C. Ioan, în vârstă de 27 de ani, domiciliat în oraşul Vicovu de Sus”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Poliţiştii au verificat zona în care a fost reţinut contrabandistul şi au descoperit 6 colete ce conţineau 12.000 pachete de ţigări marca „Doina” de provenienţă R. Moldova, ce au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, acte ce urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea atribuirii numărului unic.


Intră acum și în grupul de