FOTO//Conceptul de funcționare a Parcului Șipote a fost realizat, anunță primarul Ion Lungu. El a menționat că ar urma să fie montat și un lift în plan înclinat care să facă legătura cu Cetatea de Scaun


Intră acum și în grupul de

La Primăria Suceava s-a desfășurat, marți, o întâlnire cu reprezentanții firmei Aria Studio SRL București, care lucrează la documentația tehnico-economică la proiectul Zona Agrement Parc Șipote, a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu.

El a spus că reprezentanții firmei au prezentat conceptul de funcționare a acestei amenajări care va conține obiecte de amenajare tip smart, echipamente fitness, ansamblul de joacă Orășelul copiilor, amenajare amfiteatru aer liber cu 250 locuri, trambuline, tiroliană pentru copii, pumptrack, echipamente de joacă interactive-muzicale, materiale protecție sol, lift în plan înclinat, podeț suspendat de legătură pietonală pentru traseul cultural-religios, turn de observație păsări.

Totodată, va fi realizat un plan cu marcaje zone acces, circulație, pavaje aferente acestora, amenajările vor fi zonificate, va fi realizat un plan de rețele tehnico-edilitare.

„Este de apreciat seriozitatea echipei de consultanță, care a adus la discuții specialiști arhitecți, experți în diferite domenii, respectiv amenajări peisagistice, specialiști dendrologi, sistematizare rutieră (căi acces),               amenajări hidrologice (regularizare cursuri ape), specialiști în signaletică – indicatoare semnalizare”, a spus primarul.

Ion Lungu a anunțat că  în data de 18.07.2022 Primăria Suceava a obținut de la Comisia tehnică de avizare pentru silvicultură din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, avizul favorabil pentru Studiul de fundamentare în vederea constituirii de păduri parc în trupurile de pădure Cetate și Zamca.

„Acest aviz trebuia să-l obținem până la data de 10.09.2022, când se împlinesc 2 ani de la transferul pădurilor la municipalitate, cu riscul de a se anula transferul dacă nu se obținea acest aviz, conform prevederilor HG nr 772/10.09.2020”, a spus Lungu.

Primarul a mai anunțat că miercuri va avea o întâlnire cu reprezentanții firmei SC TERA Design Studio SRL, care a câștigat licitația pentru servicii de consultanță în vederea realizării documentației tehnico-economice pentru proiectul „Zona de agrement Pădure Zamca”.

„Așa cum se poate observa, se lucrează intens la documentațiile de realizare a zonelor de agrement din Pădure Parc Șipote și Pădure Parc Zamca și pregătirea lor pentru depunerea la finanțare pe fonduri europene”, a concluzionat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de