Scandal la Vama după ce Poliția a confiscat unei femei afine și ciuperci pe care aceasta le oferea la vânzare


Intră acum și în grupul de
Războiul AFINELOR de la Vama – Doamnele cu mâinile albastre vs. Poliție …0-1 la pauză…

Războiul AFINELOR de la Vama – Doamnele cu mâinile albastre vs. Poliție …0-1 la pauză…! Așteptăm cu interes fluierul final!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 5 august 2022

Un bărbat din Vama a reclamat la 112 că poliția i-a confiscat soției sale afinele și ciupercile pe care le oferea spre vânzare în condițiile în care și alte persoane din localitate procedează la fel.

Astfel, joi după amiaza, polițiștii Postului de Poliție Vama au identificat pe raza comunei Vama o femeie  care oferea spre vânzare fructe de pădure, respectiv afine și ciuperci încălcând normele legale privind recoltarea fructelor de pădure și ciupercilor.

Având în vedere cele constatate lucrătorii de poliție au luat măsuri de sancționare contravențională a acesteia și au dispus confiscarea fructelor de pădure și ciupercilor, conform prevederilor legale, întocmind proces – verbal de constatare a contravenției.

Femeia și-a anunțat telefonic concubinul despre măsurile dispuse de lucrătorii de poliție, iar acesta, nemulțumit că i se confiscă concubinei sale fructele de pădure și ciupercile, în condițiile în care cunoaște că mai sunt și alte persoane care comercializează asemenea produse, a apelat la 112 unde a reclamat măsurile dispuse de șeful Postului de Poliție Vama.

Bărbatul a fost ulterior invitat la sediul Secției 14 Poliție Rurală Vama și audiat, ocazie cu care a declarat că a apelat la 112 deoarece a fost nemulțumit de măsurile de confiscare dispuse și că nu știa că sunt prevăzute de lege. Acestuia i s-a adus la cunoștință că procesul – verbal de constatare a contravenției poate fi contestat la Judecătoaria Câmpulung Moldovenesc.

Din verificările efectuate a rezultat că măsura de sancționare contravențională a femeii și de confiscare a fructelor de pădure și ciupercilor, este prevăzută de lege, iar apelul la 112 al bărbatului a fost nejustificat motiv pentru care acesta a fost sancționat contravențional cu avertisment.


Intră acum și în grupul de