ISU Suceava recomandă populației să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere după ce ANM a emis cod galben de ploi


Intră acum și în grupul de

ISU Suceava a recomandat populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale după ce ANM a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă de luni de la ora 12:00 până miercuri la ora 10:00.

Potrivit ANM vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Meteorologii notează că în majoritatea regiunilor, până la sfârșitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitatea atmosferică accentuată.

În aceste condiții ISU Suceava recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Totodată, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

„În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți În cazul unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!”, a transmis ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de