Bărbat din Gura Humorului arestat după ce a chinuit un copil de 11 ani să recunoască faptul că a furat. Băiețelul a fost ținut dezbrăcat în frig, a fost udat, dat cu capul de ușă și bătut cu o coadă de lopată


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Gura Humorului a fost arestat preventiv și este acuzat de lovire, șantaj și lipsire de libertate după ce a folosit metode inumane de a face un copil de 11 ani să recunoască faptul că a furat de la el din magazin

Astfel, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus, miercuri, măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de un bărbat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, șantaj şi lipsire de libertate.

Ancheta a stabilit că în data de 25 februarie 2021 între orele 15.30-19.30 bărbatul a luat cu forţa un copil de 11 ani în timp ce aceasta se afla în apropierea sediului societăţii comerciale pe care o administrează situat în oraşul Gura Humorului.

El a dus băiatul împotriva voinţei sale într-o anexă a societăţii comerciale, unde l-a privat de libertate o perioadă de aproximativ 4 ore timp în care l-a supus la tratamente degradante, respectiv l-a ținut în frig dezbracat, întins pe pardoseală şi l-a udat cu apă.

De asemenea, în aceeași perioadă acesta l-a bătut pe copil  cu pumnii și picioarele pe față și corp, l-a lovit cu o coadă de lopată peste mâini şi l-a lovit cu capul de o ușă, cauzându-i leziuni traumatice ce au necesitat 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Totodată, bărbatul l-a obligat, prin amenințări și acte de violență, pe copil, în timp ce se afla împotriva voinţei sale în anexa societăţii comerciale să se dezbrace şi să mărturisească săvârşirea unei infracţiuni de furt presupus a fi comis cu o zi înainte, context în care l-a înregistrat audio-video cu telefonul mobil personal.

Bărbatul a fost prezentat, joi, judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă care a admis cererea și a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.


Intră acum și în grupul de