VIDEO//Mii de suceveni au urmărit și în acest an impresionantul spectacol de stradă al participanților la Festivalul Medieval


Intră acum și în grupul de

Cea de-a XVI-a ediție a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” a debutat, joi seara, în municipiul Suceava cu  „Parada cu făclii”, dar și cu un concert Pro Consul în Cetatea de Scaun.

Mii de suceveni au ieși joi seara pe străzile orașului pentru a urmări impresionantul spectacol de stradă al participanților la Festivalul Medieval.

La ediția din acest an a Festivalului de Artă Medievală, ce se desfășoară până duminică participă circa 500 de cavaleri, domniţe, păpuşari din țară și din Serbia, Ungaria, Turcia, Ucraina, Republica Moldova cu dansuri, spectacole cu foc şi spectacole de teatru pentru copii, dansuri medievale, păsări de pradă, lupte şi turniruri cu cai, spectacole cu focuri.

În Cetatea de Scaun a Sucevei, vor fi susținute în fiecare zi a festivalului zeci de spectacole medievale de trupele de actori profesionişti şi amatori din țară și străinătate.

Totodată, anul acesta, solia Turciei ajunge la Cetatea Sucevei.

Mai mult, chef Cătălin Scărlătescu va desfăta publicul cu savoarea bucătăriei medievale.


Intră acum și în grupul de