Poliția de Frontieră Suceava: Sesizăm din nou o creștere a numărului de camioane care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Siret


Intră acum și în grupul de

Poliția de Frontieră Suceava a anunțat, vineri, că s-a constatat o nouă creștere a numărului de camioane ce tranzitează PTF Siret și că va acționa pentru a gestiona întregul flux de camioane, astfel încât timpul de așteptare să fie unul redus.

Potrivit Poliției de Frontieră Suceava, în perioada 12-15 august a.c., Poliţia de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile  în scopul fluidizării traficului în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Astfel, polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

În această perioadă, aproximativ 600 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, a precizat sursa citată.

Mai mult, pentru fluidizarea traficului, poliţiştii de frontieră suceveni menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră ucrainene, astfel încât controlul să se desfăşoare în condiţii de normalitate.

„În aceste zile, sesizăm din nou o creștere a numărului de camioane care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Motivul este același și anume, creșterea numărului de transportatori de marfă care vin din Ucraina în România, în contextul conflictului din ţara vecină”, a precizat Poliția de Frontieră Suceava.

Totodată, sursa citată reamitește că timpul aferent efectuării controlului documentelor de călătorie de către polițiștii de frontieră se efectuează în aproximativ 5 minute pentru un automarfar, iar în această perioadă, este folosită la maxim capacitatea Punctului de Trecere a Frontierei Siret.

„Poliția de Frontieră are rezerve de personal pregătit și aparatură de verificare disponibilă, precum şi capacitate organizatorică pentru a gestiona întregul flux de camioane, astfel încât timpul de așteptare să fie unul redus. Recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele de trecere a frontierei”, a subliniat Poliția de Frontieră Suceava.


Intră acum și în grupul de