IPS Calinic se plânge că lanțul „suflat cu aur” al engolpionului pe care le poartă se înnegrește după o ploaie: Nici măcar poleit de ochii lumii nu este


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a transmis unui enoriaș curios de ce ierarhul poartă aur la gât că podoabele pe care le poartă clericii sunt cel mult suflat cu aur, dar consideră că nici măcar această poleială nu este bine făcută de vreme ce lanțul se înnegrește după o ploaie.

„Când eram copil și vedeam câte ceva dat cu aurolac, spuneam că este aur. Deocamdată, ceea ce port (și nu doar eu, ci toți clericii) este doar suflat cu aur. Însă la cât de repede se înnegrește lanțul engolpionului după câte o ploaie, înclin să cred că nici măcar poleit de ochii lumii nu este. Ai spune că nu a mai rămas niciun gram pe la Roșia Montană”, a arătat IPS Calinic la rubrica Răspunsul Ierarhului.

IPS Calinic a răspuns și în luna martie pe această temă când a fost întrebat de hainele aurite ale ierahilor, arătând atunci că dacă veșmintele ierarhilor, ale preoților și ale diaconilor ar fi din aur, ca pe vremea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, ar trebui ca Biserica să cumpere Roșia Montană, astfel nemaifiind nevoie să fie vândută străinilor.

Ierarhul a explicat că firul utilizat la confecționarea veșmintelor bisericești este un fir de brodat metalizat, în diferite nuanțe, ce se poate cumpăra din diferite mercerii.


Intră acum și în grupul de