Gheorghe Flutur anunță de pe Rarău că a fost deschis noul drum care face legătura între Câmpulung Moldovenesc și Masivul Rarău


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prezent, luni, la Sărbătoarea Muntelui, manifestare organizată în Masivul Rarău, a anunțat că a fost deschis noul drum prin Izvorul Alb, iar acum accesul spre Rarău se poate face din trei direcții și că turiștii sunt așteptați.

Flutur a arătat că în ceea ce privește numărul de turiștin anul 2022 egalează, până  în momentul de față, anul de vârf, 2019, dinaintea pandemiei.

El a spus că până în luna iulie sunt aproape 190.000 de turiști în județ, iar în acest ritm se estimează că în județul Suceava vor fi 500.000 de turiști.

„Un exemplu foarte clar este cel de aseară. În Cetatea de Scaun, Festivalul Medieval a adunat în trei zile 30.000 de vizitatori care au participat la spectacolele festivalului medieval. Și acesta este un vârf”, a spus președintele CJ Suceava care a menționat că în 2019 au fost la festivalul medieval circa 27.000 de vizitatori, iar duminică seara s-a atins recordul de 30.000 de vizitatori la acest festival.

El a subliniat că acest număr mare de vizitatori obligă autoritățile locale să organizeze în continuare evenimente de promovare turistică a Bucovinei, fie că sunt evenimente folclorice, spectacole, acțiuni care să angajeze tineretul.

Gheorghe Flutur a mai declarat că pe Muntele Rarău noutatea este că a fost deschis cel de-al treilea drum pe Izvorul Alb, paralel cu pârtia de schi, iar de acum se poate ajunge pe Rarău din trei direcții, respectiv de pe Izvorul Alb dinspre Câmpulung Moldovenesc, dinspre Pojorâta, dar și de pe Valea Bistriței pe la Chiril.

„Practic, am accesibilizat acest munte Rarău, acest tron al Bucovinei, care este de o frumusețe unică și îi așteptăm pe turiști să vină să ne viziteze”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de