Flutur, de pe toloaca din Pârtești: Asta este Bucovina și asta este tradiția adevărată pe care insist foarte mult să o promoveze tineretul în continuare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că jocul pe toloacă de la Pârteștii de Sus unde au venit suceveni din toate zonele folclorice reprezintă spiritul Bucovinei.

El a menționat că la Pârteștii de Sus, după ce a fost prezentat proiectul „Nunta în Bucovina” s-a trecut la jocul pe toloacă.

„Jocul pe Toloacă este o etapă a nunții. După ce ies de la cununie, din biserică, pe toloaca bisericii, un loc din fața bisericii nunii cei mari cinstesc nuntașii și acolo, cel puțin o oră, se dansează. Acesta e jocul pe toloacă la Pârteștii de Sus”, a spus Flutur.

Totodată, președintele CJ Suceava a declarat că se bucură că foarte multă lume îmbrăcată în costume populare a venit la acest eveniment.

„Chiar dacă astăzi în județul Suceava sunt peste 20 de hramuri în mai multe localități, mulți oameni au vrut să vină aici. Vremea a ținut cu noi chiar dacă dimineața a plouat.(…) După sufletul oamenilor de aici a fost soare și am reușit să ne desfășurăm cum știm noi mai bine jocul pe toloacă”, a precizat Flutur.

El a remarcat că sunt prezente toate vetrele folclorice din Bucovina.

„Asta este Bucovina și asta este tradiția adevărată pe care insist foarte mult să o promoveze tineretul în continuare. Bucovina este o școală pentru toată România. Nimeni nu are autenticul pe care îl are Bucovina. Mă mândresc că sunt de aici și mă amestec cu bucovinenii mei dragi”, a spus Flutur.  


Intră acum și în grupul de