Primarul Ion Lungu anunță schimbarea la față a centrului orașului. Blocurile vor fi reabilitate unitar, iar fațadele vor avea elemente specifice Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a anunțat, miercuri, că se lucrează la documentația pentru reabilitarea unitară a clădirilor din centrul municipiului Suceava.

Primarul a spus că se va realiza documentația pentru „reabilitarea moderată” a șapte blocuri din zona centrală, fiind depusă documentația în vederea finanțării pe PNRR.

El a spus că în zona centrală clădirile vor avea fațade cu elemente specifice Bucovinei, cu păstrarea fațadei originale, cu reabilitarea anvelopei care să folosească același tip de tâmplărie, aceeași culoare.

Potrivit primarului, se vor monta jardiniere, iar de la caz la caz se vor realiza lucarne, respectiv ferestre în stil moldovenesc semirotunde.

Pe acoperiș ar urma să fie montate țigle fotovoltaice care să înlocuiască panourile solare prevăzute.

„Vom avea discuții cu specialiștii.(…) Să respectăm elementele specifice Bucovinei și să facem o reabilitare unitară și să arate cât mai frumos blocurile în mod special din zona centrală a orașului”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de