Gheorghe Flutur: Estimăm că vom avea 700.000 de pasageri anul acesta pe Aeroportul Suceava. Vom face investiții atât pentru terminalele de pasageri, parcări, dar și noi căi de acces


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, în conferința de presă în care Wizz Air a anunțat deschiderea unei baze la Suceava, că se estimează că în acest an vor fi procesați circa 700.000 de pasageri pe Aeroportul Suceava.

„Avem 50 de curse pe săptămână, cu o medie de 2500 de pasageri pe zi”, a spus Flutur care a menționat că în iulie au fost peste 80.000 de pasageri.

El a arătat că la șapte luni, pe Aeroportul Suceava au fost procesați 445.174 de pasageri și a subliniat că vârful de dinainte de pandemie a fost în 2019 cu un total de 430.000 de pasageri.

„Avem acum, la șapte luni, mai mulți pasageri decât în tot anul 2019. Estimăm 700.000 de pasageri la finalul anului”, a declarat președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a spus că în acest context vor fi făcute noi investiții în zona aeroportuară.

Astfel, el a spus că s-a demarat studiul de fezabilitate Terminalul 3 de pasageri.

„Piața arată că foarte multă lume a trecut pe transport aerian. Ne obligă să dăm drumul la un mare terminal nou”, a spus Flutur care a menționat că acest nou terminal cu o capacitate de procesare de un milion de pasageri pe an.

El a menționat că celelalte două terminale au o capacitate de 700.000 de pasageri pe an.

Gheorghe Flutur a recunoscut că întârzierea finalizării Terminalului 2 a creat disconfort, dar că acum se lucrează și că anul viitor va fi funcțional.

Totodată, președintele CJ Suceava a arătat că creșterea numărului de pasageri a adus Aeroportul Suceava pe locul cinci în țară și că vor trebui făcute și alte investiții.

Astfel, se va realiza o extindere a parcărilor pentru că va crește presiune pe parcări în zona aeroportului, dar că se va lucra și la drumul să facă legătura între Aeroport și municipiul Suceava prin Burdujeni.

Mai mult, Autostrada A 7 are prevăzut nod de descărcare spre Aeroport, iar o altă cale rapidă de a ajunge la aeroport va fi și drumul expres Suceava-Botoșani.


Intră acum și în grupul de