Patru suceveni depistați de polițiști beți la volan. Doi nu aveau nici permis de conducere


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, joi, patru suceveni care conduceau băuți autovehicule pe drumurile publice, iar doi nu aveau nici permis.

Astfel, joi, la ora 16.10, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada Sucevei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 46 ani din comuna Vadu Moldovei.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.    

Tot joi, la ora 16.10, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe raza localității Mironu, autoturismul condus de un bărbat de 52 de ani din orașul Gura Humorului.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare provizoriu este expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Tot joi, la ora 23.30, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Frătăuții Noi autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani din comuna Frătăuții Vechi.

În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 29 de ani nu posedă permis de conducere.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 29 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

În aceeași seara, la ora 23.45, o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală  Șcheia a oprit pentru control pe raza localității Ilișești, autoturismul condus de un bărbat.

În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.

Polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să fie testat cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea cât și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de