16 elevi suceveni, componenți ai echipei de handbal a CSU Suceava, vor fi premiați pentru titlul de Campioană Națională a României


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să aprobe, în ședința de joi, premierea cu 32.000 de lei a 16 elevi suceveni, componenți ai echipei de handbal masculuin junori II ai Clubului Sportiv Universitar Suceava, care a obținut titlul de Campioană Națională a României.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a arătat că elevii care practică un sport la un nivel înalt de multe ori sunt disciplinați și iau în serios responsabilități atât legate de studiu cât și de activități sportive, iar experimentarea competiției prin sport este o modalitate de pregătire pentru mediu și adversități sociale, sportul fiind garanția bunăstării și sănătății, atât individual, cât și colectiv.

Mai mult, încurajarea sportului de performanță în unitățile de învățământ este principala modalitate de a crește numărul de elevi legitimați la cluburile sportive de performanță și implicit formarea campionilor de mâine ai României.

Cei 16 sportivi componenți ai echipei sunt elevi ai Liceului cu program Sportiv Suceava, Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava și Colegiului Tehnic „Petru Mușat”.

Potrivit primarului Ion Lungu, faptul că, pe lângă satisfacția încununării eforturilor depuse de sportivi și antrenori, clasarea sportivilor pe podiumurile de premiere ale competițiilor de anvergură este un prilej de a face auzit numele Sucevei în contexte pozitive.


Intră acum și în grupul de