Primarul Ion Lungu, după ce tot mai mulți suceveni folosesc ruta alternativă Suceava-Botoșani, propune reabilitarea podului de pe strada Mirăuți. Costul este estimat la 5 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, propune Consiliului Local Suceava, un proiect de reabilitare a podului de pe strada Mirăuți cu 4,9 milioane de lei, arătând că în momentul actual, în municipiul Suceava, există o problemă majoră de trafic auto în zona comercială a orașului, pe strada Calea Unirii, tronsonul cuprins între zona centrală și sensul giratoriu Burdujeni.

El a arătat că pentru decongestionarea traficului pe această arteră este în curs de realizare o rută alternativă ocolitoare a tronsonului menționat, sub forma unei microcenturi care va face legatura dintre strada Calea Unirii (zona intersecției dintre aceasta cu str. Traian Vuia) și drumul DN29 Suceava   -Botoșani.

Primarul precizează că cei care au de circulat înspre și dinspre Botoșani vor avea o rută alternativă și în acest mod se va decongestiona traficul pe artera principală a Sucevei în zona fostei zone industriale, actualmente comercială.

, respectiv tronsonul Pod (actual) peste Raul Suceava-Bazar­ Dedeman  – sens giratoriu Burdujeni-ie ire spre Botoani (DN29).

Primarul a menționat că strada Mirăuți se întâlnește cu ruta alternativă la aproximativ 440 m de podul nou construit (Podul Unirii) și reprezintă în momentul de față o conexiune a centrului orașului cu ruta alternativă – doar pentru pentru trafic ușor-, deja utilizată.

„În acest moment circulația pe această conexiune ( două benzi de circulație) este serios afectată deoarece la aproximativ 800 m de intersecția străzii Mirăuți cu str. Calea Unirii, în zona SC Carpatis SRL există un pod îngust care strangulează circulația doar pe o singură bandă”, a arătat Ion Lungu.

De aceea el propune realizarea reabilitării  podului situat pe strada Mirăuți și menționează că reabilitarea este impusă și prin raportul unei expertize tehnice, podul existent încadrându-se în clasa tehnică IV adică stare tehnică nesatisfăcătoare.


Intră acum și în grupul de