Ion Lungu a anunțat darea în funcțiune a Pieței „George Enescu”: Este una dintre cele mai moderne din țară și sper să fie apreciată de suceveni


Intră acum și în grupul de

În această dimineață s-a dat în funcțiune Piața „George Enescu” cu parcare subterană, a anunțat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu.

El a spus că valoarea lucrărilor a fost de 13,1 milioane de lei, reprezentând circa 2,6 milioane de euro.

Potrivit primarului, pentru comercianții de legume-fructe și rădăcinoase sunt alocate 60 la sută din spațiile din piață, iar diferența este pentru societăți comerciale.

În piață sunt amplasate 169 de mese.

Piața se poate încălzi atât cu centrală termică proprie cât și prin sistemul centralizat, dar că racordarea se va face la sistemul centralizat care este mai ieftin.

În piață este funcțional un lift pentru marfă care face legătura între parcarea subterană și zona pieței și un elevator pentru persoanele cu dizabilități.

Parcarea de sub piață are 70 de locuri din care 59 pentru autoturisme, iar 11 pentru motociclete, scutere și biciclete.

În subsol este amenajat și un adăpost ALA.

„Este o piață modernă, cea mai modernă din județ și una dintre cele mai moderne la nivel național și mă bucură faptul că de astăzi avem această piață modernă în orașul nostru”, a spus Ion Lungu.

El a menționat că au început deja procedurile pentru construirea unei hale de lactate modernă în această piață.

„Eu sper ca această piață să fie apreciată de suceveni și în special de cei din cartierele George Enescu și Obcini”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de