Primarul Ion Lungu evită să spună când se va implementa sistemul de sensuri unice în municipiu. El speră ca strategia să fie aprobată cel târziu în luna octombrie


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri că se așteptă cele 15 autobuze electrice de la firma Solaris în luna septembrie, iar până atunci municipalitatea se pregătește și montează cele 15 stații de încărcare standard și 4 stații de încărcare ultrarapidă.

Primarul a spus că în municipiul Suceava se realizează permanent schimbări pentru fluidizarea traficului rutier și că au fost desființate unele treceri pentru pietoni pe strada Univerității, dar că au fost mutate și semafoarele din zona Burdujeni în așa fel încât să fie o corelare mai bună între pietonii care traversează strada și mașinile care trec și intră în intersecție.

„Este o continuă dinamică”, a spus Lungu.

El a menționat că, din păcate, proiectul cu fonduri europene privind sistematizarea la bulevardul principal nu este încă finalizat și că în continuare se poartă  discuții cu firma specializată din București care realizează proiectul.

„Sper ca în luna septembrie, maximum octombrie, să putem aproba această strategie. Tragem din nou speranța că vor veni aceste autobuze și să intrăm în acea discuție pentru sensuri unice la bulevardul principal, cu culoar unic pentru transport”, a declarat primarul.

Ion Lungu a evitat să spună dacă sistemul de sensuri unice ar putea fi implementat până la mijlocul anului viitor.

„Nu dau pronosticuri. Totul depinde în funcție de cum vin autobuzele electrice”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de