Ion Lungu a semnat contractul pentru creșa mare din cartierul Dealul Mănăstirii în prezența premierului Nicolae Ciucă. Creșa ar urma să fie finalizată în 14 luni


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat, joi, la Palatul Victoria cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila-Zoltán, în prezența prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă, contractul de finanțare a Creșei mari de 10 grupe, 110 copii, din cartierul Dealul Mănăstirii.

Potrivit contractului, valoarea finanțării este de 21.667.344,35 lei, iar perioada de implementare este de 38 luni.

Lungu a menționat că ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a spus că firma care a câștigat licitația de execuție s-a angajat ca în termen de 14 luni să fie construită creșa, din care 2 luni pentru proiectare și 12 luni pentru construcția propriu-zisă.

„Va fi o creșă mare și modernă, cu soluții de încălzire pe energie verde, cu spații verzi și cu respectarea a 10 mp pentru fiecare copil”, a menționat primarul.

El a subliniat că municipalitatea suceveană mai are aprobată o Creșă mare pe strada Parcului, care se află în faza de licitație la Compania Națională de Investiții(CNI).

„Aceste creșe sunt apreciate și așteptate de suceveni, mai ales de familiile tinere. Sunt șanse ca în următorii doi ani, să mai avem două creșe noi în orașul nostru”, a concluzionat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de