Ion Lungu vrea ca Suceava să fie declarată stațiune turistică de interes național: Cred în turism! Cred în Roata Panoramică!


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a început pregătirea documentației în vederea declanșării procedurii pentru ca municipiul Suceava să fie declarată stațiune turistică.

„Eu cred în turism! Cred în Roata Panoramică, dar nu ca moft, ci ca necesitate pentru orașul nostru”, a spus Ion Lungu.

El a precizat că din discuțiile pe care le-a avut cu ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, pentru atragerea de fonduri europene, localitatea este avantajată dacă este stațiune turistică.

„Pregătim documentele. Săptămâna viitoare șeful Serviciului de turism din Primărie va merge la București. Vom depune dosar pentru stațiune turistică. Suntem la limită să ne încadrăm și ca stațiune turistică de interes național și stațiune turistică de interes local. Vom vedea exact ce se decide, unde ne încadrăm, dar este clar că pentru a dezvolta strategia de turism din orașul nostru este nevoie să fim stațiune turistică”, a spus Lungu.

El a adăugat că Primăria Suceava a vărsat în contul OMD Suceava-Orașul Cetății de Scaun suma de 150.000 de lei ca aport de capital ca să se poată începe activitatea.

Ion Lungu a subliniat că nu este o problemă de orgolii sau concurență, ci este necesar în primul rând pentru accesarea de fonduri europene.

„Până la urmă suntem Cetatea de Scaun a lui Ștefan cel Mare. Putem fi și o stațiune de interes național. Vom vedea exact unde ne putem încadra”, a spus primarul.

El a menționat că municipiul Suceava îndeplinește condițiile de infrastructură pentru a fi declarată stațiune turistică și că discuția este dacă documentația depusă va conține Planul Urbanistic General actual sau cel care urmează să fie aprobat în perioada următoare.


Intră acum și în grupul de