Ion Lungu vrea ca sucevenii să-și cumpere mașini electrice și nu rable din Europa


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că dorința municipalității este ca sucevenii să-și cumpere mașini electrice și nu rable din țări din vestul Europei arătând că pe de o parte în municipiu sunt facilități la plata taxelor locale pentru cei care au mașini electrice care le și pot încărca gratuit, iar pe de altă parte Primăria sprijină casarea mașinilor mai vechi de 15 ani.

Lungu a spus într-o conferință de presă că în ceea ce privește casarea mașinilor mai vechi de 15 ani urmează să fie modificat Ordinul ministrului Mediului privind acest program pentru că acest ordin prevedea ca autoritatea locală să plătească 3000 de lei proprietarului urmând să recupereze apoi 1500 de lei de la minister pentru fiecare mașină casată, dar că în urma discuțiilor, s-a convenit ca ministerul să asigure 2400 de lei, iar localitățile 600 de lei.

Municipiul Suceava și-a bugetat pentru acest an suma de 1,5 milioane de lei pentru casarea unui număr de 1000 de mașini.

Primarul a spus că speră ca în perioada 2022-2024 să fie casate 3000 de mașini din municipiu, fiind deja depuse câteva sute de solicitări ale sucevenilor în acest sens.

El a precizat că urmează să apară noile reglementări pentru ca programul să fie funcțional.

Totodată, Ion Lungu a arătat că municipalitatea încurajează prin scutiri de taxe și oferirea încărcării gratuite ca sucevenii să-și cumpere mașini electrice.

„Vrem ca persoanele din Suceava să-și cumpere mașini electrice, să nu-și cumpere rable din Europa la 500 de euro sau la 1000 de euro pe care le aduc în Suceava și ocupă domeniul public.Este o strategie”, a spus Lungu.

El a arătat că este o strategie a municipalității să încurajeze sucevenii să cumpere mașini electrice și că oferirea gratuită a încărcării va mai fi menținută cel puțin trei ani, precizând că facturile nu sunt foarte mari la încărcări de autoturisme.


Intră acum și în grupul de