Primele autobuze electrice Solaris se îndreaptă spre Suceava


Intră acum și în grupul de

Primele autobuze electrice din lotul de 15 autobuze mari care urmează să fie livrate municipalității Sucevene de firma poloneză Solaris se îndreaptă spre Suceava.

Un cititor News Bucovina a transmis redacției fotografii cu autobuze electrice Solaris care se află în drum spre municipiul Suceava, fiind semnalate în trafic pe DN 17 în zona Mestecăniș.

Autobuzele au aceeași nuanță de verde ca și celelalte autobuze electrice achiziționate de Primăria Suceava printr-un proiect cu fonduri europene.

Viceprimarul Lucian Harșovschi, responsabil cu implementarea proiectelor europene, a confirmat că miercuri seara este așteptat la Suceava primul autobuz electric fabricat de firma poloneză Solaris.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a  semnat în 14 aprilie 2021 cotractul pentru furnizarea unui număr de 15 autobuze electrice și 19 stații de încărcare, din care 15 pentru încărcare lentă și 4 pentru încarcare rapidă, cu firma Solaris din Polonia, ce a câștigat licitația organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Valoarea contractului este de 50.426.627,35 inclusiv TVA, iar temenul de  livrare este de 22 luni.

Pentru cele 15 autobuze garanția este asigurată pentru 500.000 km sau 5 ani, 8 ani pentru caroserie, 5 ani pentru bateriile electrice, 120.000 km pentru anvelope, iar pentru componentele din cauciuc de 8 ani.


Intră acum și în grupul de