Angajați ai Vămii ucrainene care au ajutat contrabandiști au fost concediați și un român și trei ruși și-au pierdut cetățenia ucraineană după percheziții ale SBU


Intră acum și în grupul de

Un număr de 24 de angajați ai Serviciului Vamal din Ucraina au fost concediați, iar patru cetățeni străini, printre care și un român, au pierdut cetățenia ucraineană în urma unei anchete a Serviciului de Securitate a Statului, care vizează influența Rusiei asupra activității autorităților vamale din Ucraina, a anunțat The Kyiv Independent.

În urma perchezițiilor la persoanele suspecte, SBU a găsit arme, muniții și explozibili.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că oficiali ai Vămii care au ajutat contrabandişti au fost schimbaţi din funcţii.

„Nu va exista loc de contrabandişti şi reţele criminale în Ucraina (…) Cât despre acele persoane supuse sancţiunilor, care au şi cetăţenie străină, în special rusă şi română, (…) am decis să le retrag cetăţenia ucraineană”, a spus președintele Ucrainei.

”Am subliniat în mod repetat: nu va exista loc de contrabandişti şi reţele criminale în Ucraina. Se pare că unii nu au înţeles. Ei bine, vor înţelege. Oficialii de la Vamă care au ajutat contrabandiştii, inclusiv conducerea, au fost îndepărtaţi din funcţii şi vor răspunde legal pentru acţiunile lor ilegale. Cât despre acele persoane supuse sancţiunilor, care au şi cetăţenie străină, în special rusă şi română, pe baza propunerii Serviciului de Securitate din Ucraina şi conform normelor legale actuale, am decis să le retrag cetăţenia ucraineană”, a declarat  Zelenski.


Intră acum și în grupul de