Mii de suceveni la „Simfonii de Toamnă” organizat de Rotary Club Suceava Bucovina. Primarul Ion Lungu a oferit o diplomă de excelență organizatorilor


Intră acum și în grupul de

Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” din Chișinău împreună cu Capela Corala ”Doina” și Corpul de Dans al Filarmonicii, alături de soprana Ana Cebotari acompaniata de Orchestra Mundicolor au creat o seară magică în Suceava cu prilejul ediției a noua a proiectului „Simfonii de Toamnă” organizat  de Rotary Club Suceava Bucovina, coordonat de Dan Ioan Cușnir.

Peste opt mii de suceveni au fost prezenți, joi seara, în centrul municipiului la  spectacolul susținut de Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău sub bagheta dirijorului Mihail Agafița, împreună cu Capela Corală „Doina” dirijată de Ilona Stepan și de corpul de dans al Filarmonicii.

@newsbucovina.ro

Final apoteotic la cea de a IX-a ediție a Simfonii de Toamnă de la Suceava! #artificii #suceava🇹🇩❤️ #5pasidebine #tiktoksuceava #spectacol

♬ sunet original – NewsBucovina

Spectacolul a fost deschis de soprana Ana Cebotari acompaniată de Orchestra Mundicolor care a susținut un concert de pop-opera.

În cadrul spectacolului au mai evoluat soprana Tatiana Costiuc, tenorul Dumitru Mitu, la vioară Viorica Agafița , tânăra de nouă ani Martina Meola la pian, bucovineanul Marin Gheras la nai, dar și Eugen Negruța la acordeon și au intrepretat arii celebre de muzică clasică.

În acest an, manifestarea Simfonii de Toamnă organizată de Clubul Rotary Suceava Bucovina sub deviza „Rotary prețuiește comunitatea” a avut ca proiect social colectarea de fonduri în vederea oferirii de burse școlare unor elevi din mediul rural al județului Suceava pentru a putea studia la unități școlare de top din municipiul Suceava, dar și pentru sprijinirea unor persoane cu dizabilități.

Președintele din acest an al Clubului Rotary Suceava Bucovina, Cătălina Bălăceanu, a arătat că la ultima ediție a proiectului Simfonii de Toamnă, din 2019, sucevenii au donat în câteva minute echivalentul a 16.000 de euro care au contribuit la construirea unei case noi pentru o familie cu 6 copii din Siliștea Nouă, Dolhasca.

În cadrul manifestării Fundația Assist din Suceava a oferit profesorului de fizică Costică Costan premiul de excelență în educație pentru întreaga sa activitate didactică.

La această ediție a manifestării Simfonii de Toamnă, primarul Sucevei, Ion Lungu, a oferit organizatorilor Diploma de Excelență.

Primarul a spus că a fost încântat de spectacolul susținut de artiștii din Chișinău, oraș înfrățit cu Suceava.

Lungu a mulțumit în numele comunității sucevene Clubului Rotary Suceava Bucovina pentru acest spectacol extraordinar și pentru cei 20 de ani de activitate.

„Ați făcut lucruri remarcabile în orașul nostru și vă mulțumim pentru actele de caritate în care v-ați implicat să faceți viața mai bună cetățenilor”, a spus Lungu.

Primarul Sucevei a arătat că prin diploma de excelență oferită organizatorilor pentru reușita acestui spectacol aflat la a noua ediție îi încurajează să organizeze și a zecea ediție anul viitor.

Spectacolul de muzică a fost dublat de un spectacol de lasere.

Manifestarea s-a încheiat cu un grandios foc de artificii în ritmul muzicii orchestrei filarmonicii din Chișinău.


Intră acum și în grupul de