Avionul care s-a prăbușit la Gălănești a fost distrus în proporție de 70 la sută. Bogdan Adomniței și instructorul de zbor decolaseră de pe aerodromul din Frătăuții Vechi în jurul orei 15:00


Intră acum și în grupul de

Avionul care s-a prăbușit duminică pe un câmp din satul Hurjuieni decolase de pe aerodromul din Frătăuții Vechi, în jurul orei 15:00, potrivit primelor date ale anchetei, iar în jurul orei 19.00, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Gălănești au fost sesizați de un cetățean despre faptul că un avion este căzut pe câmp.

Polițiștii au găsit în extravilanul comunei Gălănești, satul Hurjuieni, pe un teren agricol un avion de mici dimensiuni, care prezenta avarii extinse, iar în apropierea acestuia au fost identificate trupurile neînsuflețite a doi bărbați.

La fața locului s-au deplasat echipaje ale poliției rurale și rutiere, pentru delimitarea perimetrului și asigurarea locului faptei, dar și o echipă operativă, condusă de procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

S-a procedat la efectuarea cercetării criminalistice a locului faptei, constatându-se faptul că aparatul de zbor este distrus în proporție de 70%, iar persoanele implicate în eveniment se aflau în afara acestuia, prezentând leziuni incompatibile cu viața.

Anchetatorii au ridicat mai  multe probe și mijloace materiale de probă, iar zona a fost asigurată pentru ca ancheta să fie reluată împreună cu lucrători din cadrul Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile.

Din primele cercetări, s-a stabilit identitatea persoanelor decedate, respectiv Bogdan – Constantin Adomniței, din municipiul Suceava, proprietar al aparatului de zbor implicat în eveniment și Marcel Iliese , instructor de zbor, din municipiul București. 

Din investigații și cercetări s-a stabilit faptul că Adomniței împreună cu instructorul de zbor Iliese au decolat de pe aerodromul din Frătăuții Vechi, în jurul orei 15:00.

Cadavrele au fost ridicate și depuse la morga Spitalului Municipal Rădăuți, urmând să fie efectuată necropsia în data de 12 septembrie 2022 pentru a se stabili cauzele exacte ale decesului.


Intră acum și în grupul de