Timpul de așteptare pentru proba de traseu la examenul pentru permis s-a dublat după ce a fost redus la o lună și jumătate prin detașarea de examinatori din țară. Prefectul de Suceava spune că în scurt timp Serviciul Permise va avea trei noi examinatori


Intră acum și în grupul de

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava va beneficia în scurt timp de aportul a trei noi lucrători, un ofițer și doi agenți de poliție, a anunțat, luni, Prefectura Suceava.

Potrivit sursei citate, direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a scos la concurs, în vederea ocupării prin încadrare directă din sursă externă a persoanelor cu studii corespunzătoare cerinţelor postului şi care îndeplinesc condiţiile legale, o funcție de ofițer specialist I (înmatriculări) și două funcții de agent principal (permise și examinări).

La concursul desfășurat în data de 10 septembrie, organizat centralizat, din cei 25 candidați înscriși pentru funcția de ofițer a fost declarat admis candidatul care a obținut nota finală 9, cinci dintre candidați neprezentându-se la concurs.

În ceea ce privește concursul pentru ocuparea funcțiilor de agent principal (permise și examinări), desfășurat la aceeași dată tot în sistem centralizat, din cei 6 candidați au fost declarați admiși 2, alți doi dintre candidați neprezentându-se la concurs.

Una dintre condițiile de înscriere, atât pentru ofițeri cât și pentru agenți examinatori,  a fost deținerea permisului de conducere auto minim categoria B (valabil de cel puţin 3 ani), să nu fi avut suspendată exercitarea dreptului de conducere în ultimii 3 ani, să nu fi avut permisul de conducere anulat, să aibă vârsta de 23 ani împliniţi şi să nu activeze ca instructor auto sau profesor de legislaţie în cadrul unei şcoli de conducători auto.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, aflat într-o gravă criză de personal cu drept de examinare, a beneficiat de sprijin consistent prin detașarea examinatorilor de la alte servicii similare din țară.

„În două luni s-a reușit examinarea a circa 7900 de candidați și reducerea timpului de așteptare până la susținerea probei practice la circa o lună și jumătate, interval de timp care, la acest moment, s-a dublat. Singura modalitate prin care problema ar fi rezolvată pe termen lung este suplimentarea numărului de personal cu drept de examinare, care acum, după finalizarea acestui prim concurs (vor urma și altele) va avea 3 noi funcții”, a arătat prefectul.

El a mulțumit atât ministrului de Interne, Lucian Bode, cât și chestorului Florentin Brăcea din structura Direcției Generale Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor pentru disponibilitatea și înțelegerea pe care le-au manifestat în rezolvarea, chiar și parțială, a problemei existente la Suceava.

„Suntem pe deplin conștienți că mai sunt multe de făcut pentru ca serviciile oferite de structura de permise și înmatriculări din județ să se ridice la nivelul de calitate așteptat de către cetățeni. Problema resursei umane, a numărului de examinatori, rămâne în atenția noastră permanent. Faptul că odată cu promovarea acestui concurs vom avea încă 3 examinatori într-un viitor relativ apropiat ne întărește convingerea că demersurile pe care le-am întreprins până acum vor da roade”, a declarat Alexandru Moldovan.


Intră acum și în grupul de