Gheorghe Flutur: Am intrat în linie dreapta privind reluarea lucrărilor de modernizare a drumurilor de pe axa Suceava-Iași. Firmele care trebuiau să execute lucrarea au reziliat contractul


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, că CJ Suceava a finalizat documentația pentru reluarea procedurii de licitație deschisă, organizată pentru atribuirea contractului de lucrări de construire – rest de executat în cadrul Proiectului „REGIUNEA NORD-EST – AXA RUTIERĂ STRATEGICĂ 1: IAȘI – SUCEAVA”.

El a spus că documentația a fost transmisă spre validare către Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), ulterior urmând a se proceda la publicarea în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a anunțului de participare, conform dispozițiilor cuprinse în Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice.

„Cu aceasta, noi am intrat în linie dreapta privind reluarea lucrărilor pe acest important obiectiv strategic de infrastructura rutieră, asta după ce timp de 90 de zile s-au așteptat rapoartele de expertiză de la supervizorul de contract precum și evaluarea lucrărilor ce au rămas de executat”, a precizat președintele Flutur.

El a reamintit că cele două contracte de lucrări încheiate cu o asociere compusă din mai mulți operatori economici au încetat prin reziliere, la inițiativa acestora, înaintea ajungerii la termen și înaintea finalizării lucrărilor la obiectivul de investiție.

Potrivit președintelui CJ Suceava acum se reia procedura de atribuire a celor două contracte de lucrări aferente celor două loturi ale obiectivului de investiție aferent județului Suceava, urmând ca prin încheierea lor să fie asigurate condițiile de finalizare a lucrărilor și de exploatare corespunzătoare și în siguranță a sectoarelor de drum.

„Sperăm că odată cu demararea procedurilor să se  ajungă cât mai repede la reluarea lucrărilor, în vederea finalizării acestora”, a declarat Flutur.


Intră acum și în grupul de