Pe centura Gura Humorului s-au făcut studii geotehnice pe 70 la sută din traseu, anunță Gheorghe Flutur: Proiectul va fi predat în ianuarie


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că documentația pentru centura ocolitoare a orașului Gura Humorului urmează să fie predată în luna ianuarie după care se va intra pe procedura de licitație pentru execuție.

„Centura orașului Gura Humorului, cu o lungime de 8 km, va fi construită în regim de autostradă, în coordonarea CJ Suceava care are ca partener CNAIR”, a spus Flutur.

El a menționat că proiectul la această centură, parte integrantă a Autostrăzii Nordului, are un avans de circa un an față de restul drumului de mare viteză, urmând ca în ianuarie proiectul să fie predat.

„De altfel, pe 70% din centura Gura Humorului s-au făcut studii geotehnice pentru a vedea calitatea solului și soluțiile tehnice ce se impun”, a precizat președintele Flutur.

Centura orașului Gura Humorului va avea un traseu prin zona parcului Ariniș, paralel cu râul Moldova.

El a menționat că Muzeul Național al Bucovinei s-a implicat în acest important proiect și realizează descărcarea arheologică de pe traseul centurii orașului Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de