CL Suceava a aprobat conferirea titlului de cetățean de onoare post-mortem arhitectului sucevean Bogdan Adomniței


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat, marți, în ședință extraordinară de îndată, acordarea titlului de cetățean de onoare post-mortem arhitectului sucevean Bogdan Adomniței care a murit duminică după amiaza într-un accident aviatic la Gălănești.

Inițiatorul proiectului de hotărâre, primarul Ion Lungu, a spus că o tragedie s-a produs pentru un cetățean al Sucevei, tânărul arhitect Bogdan Adomniței.

Lungu a arătat că Bogdan Adomniței și-a pus amprenta, ca arhitect, asupra orașului întrucât a lucrat la multe proiecte, dând ca exemplu proiectul de reabilitare și modernizare a clădirii Primăriei care este un proiect reușit, subliniind că și datorită acestuia primarul se poate mândri cu o primărie frumoasă.

Un alt proiect realizat de acesta este cel al sălii de ședință a Consiliului Județean Suceava, dar că avea în lucru și proiectul de realizare a primei parcări supraterane din municipiu de pe strada Ștefan Tomșa, cel al modernizării sălii de ședință a Consiliului Local Suceava, de realizare a două grădinițe cu fonduri europene în cartierul Obcini și de la Școala Generală nr. 1.

„Eu zic, ca un semn de minimă recunoștință din partea noastră, pentru un om care a iubit acest oraș, care a pus sufletul la acest oraș, care participa de foarte multe ori la întâlnirile voluntare ale Primăriei legate de dezvoltarea orașului, de strategia orașului, ca o minimă recunoștință din partea noastră, ca o mângâiere pentru familie, v-aș ruga să fiți de acord să-i acordăm titlul de cetățean de onoare post mortem al orașului Suceava”, a precizat Ion Lungu.

 Consiliul Local a aprobat cu 15 voturi proiectul de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de