Gheorghe Flutur, discuții cu guvernatorul regiunii Cernăuți: Pentru a fluidiza traficul la frontieră trebuie deschise punctele de la Vicovu de Sus, Racovăț și Ulma


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, marți, în Vama Siret o primă întâlnire cu noul guvernator al regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk.

Flutur a declarat că principala temă abordată a fost legată de gestionarea cozii de tir-uri din Vama Siret-Porubne.

El a spus că sunt peste o sută de tir-uri care stau la rând, dar au fost perioade când coloana de tir-uri era foarte mare.

„Trebuie să apreciez că și Vama cât și Poliția de Frontieră atât pe partea română cât și ucraineană s-au mobilizat. A crescut schema de oameni care lucrează în vamă cu 25 la sută, dacă în urmă cu două luni se procesau 200-250 de tir-uri în 24 de ore s-a ajuns acum să se proceseze 500, iar în perioade de vârf chiar 600 de tir-uri în 24 de ore doar pe sensul de ieșire din țară”, a spus Flutur.

El a subliniat că foarte multe tir-uri cu marfă trec prin Vama Siret și că a discutat cu guvernatorul proceduri de fluidizare, dar soluțiile sunt cele legate de deschiderea punctelor de frontieră de la Vicovu de Sus, Racovăț și Ulma.

„Noi am mai avut în această vară termene cu care partea ucraineană s-a angajat, respectiv 20 iulie, că va fi deschis Vicovu de Sus, dar nu s-a întâmplat acest lucru și l-am întrebat pe guvernator ce au de gând să facă. Acolo este un drum de aproape 8 kilometri care se betonează în prezent. Erau betonați circa 2,5 km spre punctul de frontieră de la Crasna”, a menționat președintele Flutur.

El a precizat că a convenit cu guvernatorul să se întâlnească din nou peste două săptămâni pe frontieră împreună cu cei de la Vamă și Poliția de Frontieră.

„Am cerut celor de la Vamă și de la Drumuri Naționale să găsească soluții pentru a putea să circule prin această vamă și autovehicule mai mari de 3,5 tone”, a spus Flutur.

Totodată, președintele CJ Suceava a mai declarat că trebuie începute proceduri și pentru deschiderea unui punct de frontieră la Izvoarele Sucevei unde CJ Suceava mai are de finalizat 1,5 kilometri din drumul care duce în graniță.


Intră acum și în grupul de