Primarul Ion Lungu este mulțumit de rezultatele pentru Suceava ale studiului Băncii Mondiale privind calitatea locuirii: Aceste grafice nu țin de foame, dar ele totuși arată că lucrurile în Suceava merg într-o direcție bună


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a comentat, miercuri, barometrul efectuat de Banca Mondială privind calitatea locuirii în mediul urban din țară și consideră că datele rezultate arată că percepția sucevenilor este că lucrurile în oraș merg într-o direcție bună.

Ion Lungu spune că este cel mai încântat că 82 la sută dintre suceveni sunt mulțumiți de proiectele pe care le face municipalitatea în oraș.

Primarul a precizat că nu se miră că sucevenii apreciază calitatea aerului din oraș în condițiile în care cele două mari surse de poluare nu mai funcționează, dar și că Primăria a făcut investiții în mijloace de transport nepoluante.

În ceea ce privește curățenia, Ion Lungu recunoaște că se poate și mai bine, dar spune că spre deosebire de alte municipalități din țară  Suceava este un oraș curat. El a precizat însă că în ceea ce privește curățenia sunt cetățeni care nu se implică și își bat joc, aruncă aiurea deșeuri, sau nu de pun în buncărele de gunoi, ci alături.

Totodată, Ion Lungu spune că și în ceea ce privește siguranța cetățenilor, nu este o surpriză faptul că sucevenii consideră că locuiesc într-un oraș sigur și că el are curaj să meargă la orice oră din zi și din noapte fără gardă de corp în orice cartier din oraș.

„Eu zic că în Suceava nu sunt probleme deosebite din acest punct de vedere”, a spus primarul care consideră că nu este surprinzător că Suceava este plasată pe locul 2 în țară în ceea ce privește percepția privind siguranța.

La întrebarea este cât de mulțumiți sunteți de locul în care trăiți, Lungu spune că răspunsul e subiectiv, pentru că poți să trăiești într-un oraș mai modest, dar să fii mulțumit, iar la acest capitol Suceava se află pe primul loc în țară.

„Pot fi interpretate. Nu spune că trăiești cel mai bine, dar poți fi fericit în orașul tău chiar dacă nu e cel mai frumos și bun din țară”, a explicat primarul.

Totodată, percepția că sucevenii se pot baza unii pe alții nu este suprinzătoare pentru că în Suceava se trăiește în armonie și că nu sunt probleme.

Ion Lungu consideră normal că Suceava este pe primul loc și în ceea ce privește găsirea unei locuințe bune la un preț rezonabil, arătând că s-a construit foarte mult în oraș.

În același timp, Suceava este pe locul cinci în ceea ce privește urbanismul, primarul apreciind că se poate și mai bine, dar a arătat că la Cluj principala problemă este de intare în legalitate a construcțiilor ilegale.

În ceea ce privește facilitățile culturale, orașul Suceava este plasat pe locul șapte, după orașe mai mari din țară.

Primarul consideră că locul 16 legat de măsura în care sucevenii consideră că se pot baza pe administrația publică locală este un loc onorabil, deși spune că se poate și mai bine.

„Este un barometru relativ, dar el totuși arată o direcție. Deși vor veni unii cârcotași, eu zic că lucrurile în Suceava merg într-o direcție bună. Când spune Comisia Europeană și ești între cele 100 de orașe, când spune Banca Mondială, când e recunoaștere la nivel național cu smart-city și premiile pe care le-am luat arată că lucrurile merg bine. Trebuie să fim foarte pragmatici. Aceste grafice nu țin de foame, dar ele totuși arată că lucrurile în Suceava merg într-o direcție bună”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de