ANM a prelungit avertizarea cod galben de ploi abundente până duminică la prânz și a reluat atenționarea cod galben de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, sâmbătă dimineața, avertizările cod galben de vreme severă pentru județul Suceava.

Astfel, avertizarea cod galben de ploi însemnate cantitativ a fost restrânsă pentru zona de munte a județului Suceava și este valabilă de sâmbătă dimineața până duminică la ora 12:00.
Potrivit ANM, în intervalul menționat, local în vestul, nordul, centrul țării și la munte temporar va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.În ceea ce privește avertizarea cod galben de intensificări ale vântului aceasta va fi valabilă pentru întreg județul de duminică dimineața de la ora 02:00 până duminică seara la ora 20:00.

ANM arată că începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Meteorologii notează că vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.