ANM a prelungit avertizarea cod galben de ploi abundente până duminică la prânz și a reluat atenționarea cod galben de vânt puternic


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, sâmbătă dimineața, avertizările cod galben de vreme severă pentru județul Suceava.

Astfel, avertizarea cod galben de ploi însemnate cantitativ a fost restrânsă pentru zona de munte a județului Suceava și este valabilă de sâmbătă dimineața până duminică la ora 12:00.
Potrivit ANM, în intervalul menționat, local în vestul, nordul, centrul țării și la munte temporar va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.În ceea ce privește avertizarea cod galben de intensificări ale vântului aceasta va fi valabilă pentru întreg județul de duminică dimineața de la ora 02:00 până duminică seara la ora 20:00.

ANM arată că începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Meteorologii notează că vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.


Intră acum și în grupul de