Acasă Actualitate Primarul de Rădăuți, Bogdan Loghin, către directorii de școli: Fără fondul clasei...

Primarul de Rădăuți, Bogdan Loghin, către directorii de școli: Fără fondul clasei și fondul școlii, în unitățile de învățământ din Rădăuți!


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a convocat, marți, directorii de școli din municipiu cărora le-a cerut, între altele, să nu permită colectarea de bani prin fondul clase sau fondul școlii pentru că unitățile școlare primesc bani din bugetul local sau fonduri europene.

Loghin a mulțumit public tuturor părinților care i-au semnalat derapajele administrative din unele unități de învățământ de pe raza municipiului Rădăuți, referindu-se în special la strângerea fondurilor pentru clasă sau/și pentru școală care nu trebuie să se mai facă.



„Unitățile de învățământ primesc fonduri pentru funcționare, din bugetul local al Primăriei, la care se adaugă sponsorizările, fondurile europene și fondurile venite benevol prin Asociațiile de părinți, care au personalitate juridică, și care dețin o formă legală de funcționare, demonstrând transparență fiscală! Nu se admit alte forme de „colectă”, venită de la părinți, și așa greu încercați de toate neajunsurile vremurilor complicate pe care le trăim!”, a spus primarul Loghin.

El a convocat, marți, în sala de ședințe a Primăriei toți directorii unităților de învățământ din municipiul Rădăuți, discutându-se exact aspectele menționate mai sus, subliniind că de la draperii, covoare, flori, medalii, până la diferite obiecte birotice sau electronice, costurile acestora nu trebuie să fie suportate de părinții elevilor din unitățile de învățământ.

„Aceste derapaje nu trebuie să aibă loc, iar actul educațional nu trebuie să fie condiționat de buzunarul părintelui”, a spus Loghin.

El  mulțumit cetățenilor pentru încredere și a sugerat acestora să semnaleze „ cu și mai multă înverșunar”e  orice situație neconformă cu care se confruntă în orice instituție din municipiul Rădăuți.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version